pixelZapiekanka z estragonem - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Zapiekanka z estragonem
SKŁADNIKI:
  • ciabatta jasna
  • pieczarki
  • kawałek pora
  • masło klarowane do smażenia
  • groszek zielony świeży lub mrożony
  • estragon świeży lub mrożony
  • ser żółty tarty
  • pieprz ziołowy
  • sól do smaku
  • pomidory dojrzałe

Sposób przygotowania

Przesmaż na maśle pokrojonego drobno pora, dodając w trakcie sól i cukier do smaku, którym skarmelizujesz danie. Do przesmażonego pora dodaj pokrojone cienko pieczarki lub starte na grubym oczku. Smaż kilka minut, dodaj 2-3 łyżki wody. Dopraw wedle uznania. Dodaj groszek zielony, estragon. Ciabattę przekrój wzdłuż, przesmaż na patelni od strony przekrojonej na złoty kolor. Następnie posyp suto serem i pomidorami pokrojonymi w drobną kostkę. Wyłóż dużo farszu, a na koniec raz jeszcze dodaj porcję sera i tak przygotowane danie wstaw do piekarnika i zapiecz. Kiedy tylko ser się rozpuści, zapiekanka będzie już gotowa.

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie