Przepisy
Serek z wędzonym łososiem i grzankami
SKŁADNIKI:
- półbagietka w stylu hiszpańskim
- kremowy serek
- wędzony łosoś na gorąco
- jabłko zielone
- seler naciowy
- masło klarowane do smażenia
- sól, pieprz czarny do smaku
- koperek świeży
- chrzan do smaku
- sok z cytryny
Sposób przygotowania
Jabłko zielone pokrój wraz ze skórką na drobną kostkę. Następnie skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Podobnie pokrój seler naciowy. Łososia rozdrobnij, pozbywając się ewentualnych ości. Serek kremowy połącz z niedużą ilością chrzanu. Na koniec dodaj wędzonego łososia. Półbagietkę pokrój w cienkie plastry i przesmaż na złoto oraz chrupiąco na maśle klarowanym, posypując grzanki solą. Kremowy serek z łososiem podawaj w towarzystwie chrupiących, ciepłych grzanek.
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie