pixelRodzinny bochen chleba z mięsem - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Rodzinny bochen chleba z mięsem
SKŁADNIKI:
  • 1 chleb creapane
  • szynka wieprzowa lub drobiowa
  • pieczarki
  • szczypiorek
  • pomidor
  • cukinia
  • masło klarowane
  • olej rzepakowy
  • bazylia świeża
  • natka pietruszki
  • tarty ser dojrzewający
  • ser żółty

Sposób przygotowania

Na maśle klarowanym przesmaż krótko szczypiorek, dodaj pieczarki oraz cukinię. Smaż krótko, dopraw solą i pieprzem. Bochen chleba natnij ukośnie na krzyż, tak aby nóż dochodził prawie do chrupiącej podstawy. Zmiksuj olej z bazylią, natką pietruszki, a także dojrzewającym serem. Tak powstały sos wlej do chleba pomiędzy każdą jego cząstką, a następnie włóż plastry sera, szynki, pomidora. Następnie przełóż przesmażone pieczarki i cukinię. Na koniec posyp chleb serem dojrzewającym i wstaw do piekarnika (temp. 200 stopni) na około 25 minut. Podawaj w całości i ciesz się smakiem z całą rodziną. Smacznego!

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie