pixelJajecznica ze skwarkami - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Jajecznica ze skwarkami
SKŁADNIKI:
  • bułka ziemniaczana
  • jajka
  • słonina lub boczek wędzony surowy
  • mleko
  • sól, pieprz czarny
  • olej rzepakowy
  • szczypiorek

Sposób przygotowania

Bułkę ziemniaczaną pokrój w plastry i przesmaż na chrupiąco na oleju z dodatkiem soli. Na patelni wysmaż słoninę lub boczek wędzony na chrupiące skwarki. Kiedy tylko skwarki będą gotowe, wymieszaj jajka z mlekiem (100 ml mleka na 2 jajka), dopraw pieprzem, solą i wylej na patelnię. Smaż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Jajecznicę przełóż na chrupiące grzanki z bułki ziemniaczanej. Całość posyp szczypiorkiem.

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie