Przepisy
Domowa pajda ze smalcem z fasoli
SKŁADNIKI:
- bułka sandwini
- fasola biała w puszce
- cebula biała
- cebula czerwona
- majeranek świeży
- kminek, cząber
- orzechy włoskie
- olej rzepakowy do smażenia
- sól, pieprz czarny
- ogórki kiszone
- śmietana 18%
- majonez
- chrzan tarty
Sposób przygotowania
Na oleju przesmaż cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Pamiętaj o posypaniu jej w trakcie smażenia solą i cukrem. Dzięki temu ładnie będzie się karmelizować. Pod koniec dodaj przesiekane orzechy włoskie, które będą pełnić rolę skwarków. Fasolę odcedź z zalewy i zmiksuj z majerankiem, kminkiem i cząbrem. Dopraw ostrym czarnym pieprzem. Wymieszaj z cebulą i orzechami. Wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie wymieszaj razem majonez, śmietanę i chrzan. Ogórki pokrój w plasterki. Na pieczywo wyłóż solidną porcję smalczyku. Połóż plasterki ogórka i polej wszystko sosem chrzanowym.
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie