pixelDomowa pajda ze smalcem z fasoli - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Domowa pajda ze smalcem z fasoli
SKŁADNIKI:
  • bułka sandwini
  • fasola biała w puszce
  • cebula biała
  • cebula czerwona
  • majeranek świeży
  • kminek, cząber
  • orzechy włoskie
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz czarny
  • ogórki kiszone
  • śmietana 18%
  • majonez
  • chrzan tarty

Sposób przygotowania

Na oleju przesmaż cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Pamiętaj o posypaniu jej w trakcie smażenia solą i cukrem. Dzięki temu ładnie będzie się karmelizować. Pod koniec dodaj przesiekane orzechy włoskie, które będą pełnić rolę skwarków. Fasolę odcedź z zalewy i zmiksuj z majerankiem, kminkiem i cząbrem. Dopraw ostrym czarnym pieprzem. Wymieszaj z cebulą i orzechami. Wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie wymieszaj razem majonez, śmietanę i chrzan. Ogórki pokrój w plasterki. Na pieczywo wyłóż solidną porcję smalczyku. Połóż plasterki ogórka i polej wszystko sosem chrzanowym.

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie