Przepisy
Bułka z wędzonym pstrągiem
SKŁADNIKI:
- bułka orkiszowa pieczona na kamieniu
- szparagi zielone
- pstrąg wędzony
- jogurt grecki
- serek kremowy
- jajko
- masło klarowane do smażenia
- szczypiorek
- koperek
- ser dojrzewający
Sposób przygotowania
Na maśle przesmaż szparagi, a te grubsze przekrój wzdłuż. Posyp solą i czarnym pieprzem. Bułki pokrój na kromki, panieruj w jajku wymieszanym z serem dojrzewającym, solą i pieprzem. Smaż, aż do uzyskania chrupkiego efektu. Teraz wymieszaj serek kremowy, jogurt gęsty, koperek oraz pokrojonego na kawałki pstrąga. Wyłóż na chrupiące grzanki, a na wierzch połóż szparagi i posyp szczypiorkiem.
Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie