pixelBułka z wędzonym pstrągiem - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Bułka z wędzonym pstrągiem
SKŁADNIKI:
  • bułka orkiszowa pieczona na kamieniu
  • szparagi zielone
  • pstrąg wędzony
  • jogurt grecki
  • serek kremowy
  • jajko
  • masło klarowane do smażenia
  • szczypiorek
  • koperek
  • ser dojrzewający

Sposób przygotowania

Na maśle przesmaż szparagi, a te grubsze przekrój wzdłuż. Posyp solą i czarnym pieprzem. Bułki pokrój na kromki, panieruj w jajku wymieszanym z serem dojrzewającym, solą i pieprzem. Smaż, aż do uzyskania chrupkiego efektu. Teraz wymieszaj serek kremowy, jogurt gęsty, koperek oraz pokrojonego na kawałki pstrąga. Wyłóż na chrupiące grzanki, a na wierzch połóż szparagi i posyp szczypiorkiem.

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie