pixelBułka strogonow - Łączy nas coś dobrego
featured image
Przepisy
Bułka strogonow
SKŁADNIKI:
  • bułka sandwini
  • polędwiczka wieprzowa
  • cebula
  • pomidor
  • musztarda chrzanowa
  • papryka konserwowa
  • ogórki kiszone
  • pieczarka marynowana lub inne grzyby leśne
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, czarny pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przygotowania

Przekrój bułkę na pół i wysmaż z każdej strony na oleju rzepakowym, posyp solą. Polędwiczkę wieprzową pokrój w plasterki, a następnie w batoniki. Cebulę pokrój w cienkie cząstki, przesmaż ją na oleju, podsyp delikatnie solą, cukrem, aby delikatnie skarmelizować cebulę. Następnie dodaj pokrojoną polędwiczkę wieprzową i smaż krótko, ale zdecydowanie. Pod koniec dodaj pokrojonego drobno pomidora, musztardę oraz natkę pietruszki. Wszystko dopraw solą i czarnym pieprzem. Ogórki i grzybki pokrój w kostkę, połącz razem, dodaj odrobinę oleju rzepakowego i koperek. Na chrupiącą bułkę wyłóż porcję mięsa w sosie oraz posyp ogórkami.

Zobacz inne przepisy
Zasmakuj w pysznych przepisach opartych na pieczywie